Министерският съвет прие промени в програмата за подкрепа на предприятията, пострадали от пандемията

25 февруари 2022, 11:49 414

Промените в програмата ще позволят оползотворяване на свободния лимит по нея, което ще даде възможност за финансиране на още предприятия

Министерският съвет ( МС) прие изменение на програмата за портфейлни гаранции в подкрепа на ликвидността на предприятия, пострадали от извънредните мерки във връзка с пандемията от COVID-19, съобщават от пресслужбата на МС, цитирано от БТА.

Промените в програмата ще позволят оползотворяване на свободния лимит по нея, което ще даде възможност за финансиране на още предприятия. Това ще способства за преодоляване на икономическите последици, предизвикани от ограничителните мерки и пандемията, и ще доведе до по-бързо възстановяване на бизнес средата.

Промените в програмата ще бъдат включени в процедурата за трето блоково уведомяване на Европейската комисия с цел промени и в Програмата за възстановяване.

Действието на програмата и предоставяните по нея гаранции се удължава до 30.06.2022 г. Като последица от удължаването ще бъде извършена и промяна в сроковете относно допустимите за гарантиране кредити, гарантирани от Българската банка за развитие.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент