КЗК разширява обхвата на публичния си електронен регистър

2 февруари 2021, 12:10 628

Ще бъде създадена възможност за електронно подаване на искане за образуване на производство, за уведомление за концентрация между предприятия, както и допълнителни административни услуги онлайн

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще създаде възможност за електронно подаване на искане за образуване на производство, за уведомление за концентрация между предприятия, както и на жалби срещу всички актове, действия или бездействия на възложители и концетенти в процедури за възлагане на обществени поръчки или предоставяне на концесии, предаде в. „Телеграф“.

Надграждането на публичния електронен регистър на КЗК е във връзка с необходимостта от разширяване обхвата на данните, които са достъпни за гражданите и за бизнеса, както и с осигуряването на по-голяма прозрачност около актовете и производствата на КЗК.

Ще бъде създаден и нов информационен портал за електронно подаване на сигнали за нарушения на конкуренцията. Проектът е по Оперативна програма „Добро управление“, която е съфинансирана от ЕС. Общата му стойност възлиза на 2 млн. лева, а безвъзмездната финансова подкрепа е в съотношение 85% от ЕС и 15% - национално съфинансиране.

Срокът за изпълнение на проекта е до 31 декември 2022 г. Със средствата не само ще се надгради информационната система и публичният регистър на КЗК, но и ще се реализират допълнителни електронни административни услуги.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент