Касовите бележки в хартиен вариант може да отпаднат в големите търговски вериги

15 януари 2021, 14:02 765

Клиентът ще получава бележка по имейла или чрез приложение

Възможно е хартиените касови бележки да отпаднат в големите търговски вериги, които предоставят на своите клиенти карти за лоялност и отстъпки. Това става ясно по време на поредно заседание на работна група за внедряване на софтуерната фискализация. Готвената промяна е одобрена от НАП, като предстои измененията в законодателството да бъдат обсъдени и с представители на бизнеса.

От новата възможност биха могли да се възползват обектите, които използват софтуер за управление на продажбите, регистриран в НАП. Това е един от планираните бонуси за компаниите, които са интегрирали и използват СУПТО в своите обекти, след като това не е задължително. За целта е необходимо клиентът да използва карта за лоялност или за отстъпки, защото по този начин ще може да бъде идентифициран и съответно да получи електронна касова бележка по имейл или чрез мобилно приложение. Ако клиентът желае, ще може да получи и хартиена касова бележка.

Новата възможност може да бъда използвана и от бензиностанциите, които разполагат със СУПТО, ако клиентът използва карта за отстъпки.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент