Изгодни кредити за бизнеса ще отпуска Първа инвестиционна банка

26 октомври 2020, 00:00 791

Минимум 25% по-облекчени условия спрямо стандартните

След подписване на споразумение с Фонда на фондовете, Fibank ще отпуска по изгодни кредити за компаниите у нас, предава БТА. Условията по заемите, отпускани на бизнеса, ще са поне с 25% по-облекчени спрямо стандартните изисквания за обезпеченията. Друг възможен подход е намаление с 25% спрямо регулярната цена на заемите от съответния вид. Допуска се, че ще е възможно и комбиниране на двата метода при даване на по-благоприятните кредити.

Новата възможност е финансирана от програма „Иновации и конкурентоспособност“, като основната цел ще е финансово облекчение за бизнеса в условията на криза. Мерките предвиждат гаранционно покритие по кредитите, както и лихвени субсидии към крайния клиент. Гаранциите, във връзка с облекчените кредити, ще са безплатни за възползвалите се от заемите.

Идеята е достъпът на компаниите до финансиране да бъде улеснен. Отпускат се и инвестиционни кредити, при които е предвидена възможност за гратисен период по главницата до 24 месеца. Ще се дават и заеми за оборотни средства с 12-месечен гратисен период. Срокът на кредитите е между 12 и 120 месеца – без ограничения относно размера. Максималният лихвен процент за необезпечени заеми няма да надвишава основната лихва плюс 7%.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент