Хазартните оператори вече ще декларират дължимите държавни такси онлайн

30 декември 2021, 15:36 619

Новата електронна услуга на НАП ще бъде активна от 4 януари 2022 г.

От първия работен ден на 2022 г. хазартните оператори ще могат да декларират основата, върху която се начислява държавна такса, изцяло онлайн. Те ще могат да подават декларацията по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта през новата електронна услуга „Декларация по чл. 30, ал. 8 от Закона за хазарта“, която ще бъде достъпна от 4 януари с квалифициран електронен подпис ( КЕП) в Портала за електронни услуги на НАП.

До 15-о число на месеца лицензираните организатори на хазартни игри имат задължение да декларират направените залози от хазартни игри и/или получените такси и комисиони за участие в тях, както и дължимите държавни такси. До момента декларирането се извършваше по имейл.

Хазартните оператори ще имат възможност да ползват новата електронна услуга съгласно Правилата за ползване на електронните административни услуги на НАП, предоставяни с КЕП, които са публикувани на сайта на приходната агенция.

За получаване на достъп до услугата от упълномощено лице е необходимо да бъдат подадени онлайн,  през Е-портала на НАП, „Заявление за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“ или „Известие за подаване на документи по електронен път и ползване на електронните административни услуги, предоставяни от НАП с КЕП на упълномощено лице“. 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент