Днес изтича срокът за подаване на коригиращи декларации в НАП

30 септември 2021, 11:45 639

В приходната агенция са постъпили над 3 600 формуляра за корекции в декларираните данни

Близо 1 млн. физически и юридически лица са подали годишните си данъчни декларации в НАП. Над 3 600 от формулярите са за корекции в декларираните данни, посочва се в сайта на приходната агенция.

НАП напомня, че на 30 септември изтича срокът, в който физически и юридически лица могат да подадат коригиращи декларации. Физическите лица могат еднократно да коригират данните, посочени в тяхната годишна декларация за облагане на доходите, а юридическите лица – във формуляра за облагане с корпоративни данъци. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация, след като изтече срокът за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември – за промени, касаещи декларираните данъци от предходната година.

Физическите лица имат възможност да направят корекции в периода 30 април – 30 септември. Срокът за юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ, е 30 юли – 30 септември. Те могат да подадат коригиращата си декларация онлайн чрез електронните услуги на НАП, които са достъпни чрез ПИК или електронен подпис.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент