Държавата предоставя финансова подкрепа на бизнеса при наемане на безработни

26 март 2021, 12:04 724

До 2 април 2021 г. работодателите могат да кандидатстват за получаване на финансови стимули в бюрата по труда

Агенцията по заетостта вече приема заявления от работодатели за получаване на финансова помощ при назначаване на безработни, предава dir.bg. Документи могат да се подават във всички бюра по труда до 2 април 2021 г.

Инициативата е част от Националния план за действие по заетостта за 2021 г. и предвижда оказването на финансова помощ на работодателите за назначаването на 1965 безработни и повече от 200 ръководители. Държавата ще подкрепи одобрените в програмата с месечни обезщетения до 630 лв. на месец, наред с дължимите осигуровки.

За да получи работодателят успешно средства по програмата, наетият работник следва да е бил регистриран в Бюрото по труда за период от поне шест месеца, да е на възраст до 24 години или над 50 години, и да притежава основно или по-ниско образование. Безработните майки с деца до петгодишна възраст също попадат в обхвата на мярката. Програмата предлага заетост на пълно или непълно работно време, а продължителността на финансовата помощ варира между 3 и 12 месеца.

Бюрата по труда предлагат пълна информация за възможностите, реда и условията за субсидиране и подкрепяне на заетостта на място. Подадените заявки ще бъдат оценявани до 7 април 2021 г.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент