Данъчните ще анализират опитите за измами по браншове

30 ноември 2020, 13:43 813

Основният фокус е насочен към най-рисковите браншове в това отношение – търговията с плодове и зеленчуци, месо, захар и горива

Всички сектори на икономиката ще бъдат подложени на обстойни проверки от данъчните. За да бъдат по-ефективни в работата си, те ще насочат усилията си основно към браншовете, при които най-често се засичат данъчни измами. За целта ще бъде изготвен анализ на риска и ще се идентифицират опитите за укриване на данъци при търговското поведение на гражданите и предприятията. По този начин ще бъдат локализирани механизми и схеми за данъчни и осигурителни измами по браншове, предаде БТА.

През 2019 г. на подобен анализ са били подложени няколко основни рискови бранша, като целта е била да се установят тенденциите при опитите за измама и укриване на налози. Сред тях са търговията на едро и дребно с плодове и зеленчуци, месо, захар и горива, като в хода на анализа обстойно е било разгледано данъчното поведение на общо 3 753 предприятия. Последвали са по-обстойни проверки и ревизии от страна на данъчните на 205 предприятия от бранша.

Няколко допълнителни бранша също са били подложени на по-подробен анализ – растителни масла, брашно и въглеродни емисии. Разгледани са били действията на 453 предприятия от тези браншове, а на задълбочени проверки и ревизии са били подложени 62 предприятия.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент