Част от администрацията вече ще работи с удължено работно време и без прекъсване за обедна почивка

7 юли 2022, 16:15 540

За удобство на гражданите над 90 централни, териториални и местни администрации въвеждат удължено работно време, без прекъсване, от 8:00 до 18:30 ч.

Над 90 централни, териториални и местни администрации въвеждат удължено работно време за административно обслужване на гражданите от 8:00 до 18:30 ч., без прекъсване за обедна почивка. Сред тях са Министерството на правосъдието, Българската агенция за безопасност на храните, Столична община и още 4 общини и 17 областни дирекции „Земеделие“, съобщава се в сайта на Министерския съвет.

Промяната е въведена след инициативата на вицепремиера по ефективно управление Калина Константинова. Целта е гражданите и бизнесът да бъдат улеснени при заявяване и получаване на услуги и информация, което да става в удобно за тях време в Центровете за административно обслужване.

Уточнява се, че обедната почивка на служителите в администрациите остава регламентирана и гарантирана, но е въведен гъвкав режим на работа, за да бъде осигурена непрекъсваемост на работния процес.

Предоставяне на административни услуги при непрекъснат режим на работа вече са въвели над 500 централни, общински и териториални администрации, както и всички министерства и по-голяма част от прилежащите към тях агенции, Комисията за защита на потребителите, НАП и РЗИ.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент