ББР ще отпуска евтини заеми за предприятия, засегнати от кризата

26 ноември 2020, 16:20 710

Гаранционната програма предвижда помощи и за големи компании

Бизнесите, които са пострадали от пандемията Covid-19, ще получат допълнителна подкрепа. Това стана ясно, след като Европейската комисия одобри промените в гаранционната програма на Българската банка за развитие (ББР), предаде в. „Труд“, цитиран от БТА.

Очаква се промените да влязат в сила след подписване на допълнителни споразумения с всяка от търговските банки, които са партньори по програмата. С тези промени ще се даде възможност на повече предприятия, които са сред най-силно засегнатите сектори от пандемията, да се възползват от изгодни заеми при облекчени условия.

Предвижда се гаранционната програма на ББР да позволява кандидатстването както на малки предприятия, така и на големи компании (такива, които са с над 250 служители, с активи за над 84 млн. лева и с годишен оборот над 97,5 млн. лева). Големите компании ще могат да кандидатстват по програмата само ако са търговски дружества по смисъла на Търговския закон.

Заеми ще се отпускат и за бизнесите в сферата на туризма и транспорта, които са сред най-силно засегнатите от кризата. До този момент те не можеха да се възползват от тази правителствена мярка за подкрепа.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент