ББР пуска изгодна лизингова програма за технологично обновление на производството

18 януари 2023, 11:38 333

Новият продукт на Българската банка за развитие е насочен към микро-, малки и средни предприятия

„ББР Лизинг“ от групата на Българската банка за развитие (ББР) пуска на пазара нов продукт, насочен към технологично обновление на производствените мощности. Той е предназначен за микро-, малки и средни предприятия в сферата на производството, преработващата и хранително-вкусовата промишленост, както и към печатарската индустрия и здравеопазването, предаде econ.bg.

Бизнесът ще има възможност да кандидатства за лизинг за закупуване на производствени машини и оборудване, включително медицинско и енергийно. ББР ще отпуска лизинг в минимален размер до 5 млн. лева. Срокът на финансиране ще бъде до 84 месеца с опция за гратисен период. Самоучастието на предприятията е минимум 10% – в зависимост от тяхната кредитоспособност.

Едно от основните изисквания към лизингополучателите е да имат минимум две завършени финансови години, през които да са осъществявали дейност. Те трябва и да разполага с положителен собствен капитал.

Целта на новата програма на ББР е да насърчи микро-, малките и средните предприятия да инвестират в производствени машини и оборудване, като по този начин подобрят ефективността на своите производствени процеси и разширят продуктовото си портфолио. Така те ще могат и да излизат на нови пазари, ще подобрят конкурентоспособността си и ще открият нови работни места. Друга важна цел е да се окаже подкрепа на бизнеса за подобряване на енергийната ефективност на производството.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент