Български компании вече могат да се консултират онлайн с БАЕЗ за излизането им на чужди пазари

24 ноември 2022, 15:39 338

Скоро ще стартира и нова услуга – издаване на гаранции по изпълнение на договори с бенефициенти от ЕС за компании, реализиращи износ на стоки или услуги от България

Всяка българска компания вече има възможност да заяви онлайн консултация с Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ). Компаниите ще могат да представят индивидуалните си нужди, а експерт на институцията ще им предлага продукти, които да подпомогнат техния растеж и излизане на нови пазари. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов на откриването на събитие, което е част от инициативата „Корпоративна среща с бизнеса“.

БАЕЗ разработва интерактивен модул, с помощта на който записването на консултациите ще става изцяло онлайн. Инструментът се създава с цел улесняване и подкрепа на бизнеса в процеса на позиционирането му на чужди пазари.

Предвижда се в най-кратки срокове да бъде обявена и нова услуга в подкрепа на българския износ – издаване на гаранции по изпълнение на договори с бенефициенти от ЕС за компании, реализиращи експорт на стоки и услуги от България. Целта е с този инструмент да се намали финансовият натиск над български бизнеси, работещи на чужди пазари, което да им помогне да станат по-конкурентоспособни.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент