Агенция по вписванията предоставя 6 нови услуги, достъпни онлайн

21 януари 2021, 12:04 761

Сред тях са издаване на заверен препис от вписан акт и издаване на удостоверение за имот

На единния портал на Агенцията по вписванията вече са достъпни онлайн 6 нови услуги, съобщават от агенцията. С това се финализира проектът за надграждане на Имотния регистър, който е част от Стратегията за развитие на електронното управление в Република България, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“.

Сред новите услуги, достъпни на единния портал на Агенцията portal.registryagency.bg, са:

  • Издаване на заверен препис от вписан акт
  • Издаване на незаверен препис от вписан акт
  • Издаване на удостоверение за лице
  • Издаване на удостоверение за имот
  • Издаване на удостоверение за лице за определен период
  • Издаване на удостоверение за имот за определен период

Потребителите следва да имат регистрация в портала, електронен подпис ( КЕП), попълнена форма в сайта – в зависимост от исканата услуга, както и заплатена държавна такса през системата на Epay.

Незавереният препис може да бъде заявен в меню „Моите заявления“, а завереният препис може да се заяви електронно, но се получава само на място в службата по вписвания по местонахождение на имота. На сайта на агенцията може да се направи справка дали исканата справка е готова за получаване.

Заявленията за издаване на удостоверения за лице и имот и за определен период също могат да се подават изцяло електронно, а потребителите ще посочват как искат да получат готовото удостоверение – по електронен път или на място в служба по вписвания.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент