Агенцията по заетостта започва кампания за намиране на работа на бежанци от Украйна

17 март 2022, 17:31 485

Мобилни екипи на Агенцията ще организират срещи с бежанците, които търсят работа, след което ще подават техните данни към работодатели

Агенцията по заетостта стартира кампания за намиране на нови работни места за украински бежанци. Мобилни екипи на Агенцията ще организират срещи с бежанците, които търсят работа, след което ще подават техните данни към работодатели, обявили подходящи работни места, предаде БНТ.

На интернет страницата на Агенцията по заетостта е публикуван анкетен формуляр на украински език, с който се задават въпроси, свързани с готовността на украинските бежанци да започнат работа в България, както и какъв тип заетост търсят и в каква икономическа сфера. Събират се и общи данни, свързани с образованието, квалификацията и опитът им. След събирането на тези данни от Агенцията ще се свържат с работодатели, предлагащи подходяща работа.

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер коментира, че вече има многобройни конкретни заявки от секторите за поне 150 хил. свободни работни позиции в страната. Ако бъдат намерени подходящи кандидати сред украинските граждани, най-много работни места могат да се отворят в сферата на комуникациите, строителството, транспорта и туризма.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент