Агенцията по заетостта вече предлага свои услуги и чрез Български пощи

19 юли 2022, 13:31 470

Инициативата е разработена съвместно с Министерството на електронното управление и се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост

Част от административните услуги на Агенцията по заетостта вече ще се предлагат и в клонове на Български пощи. Инициативата е разработена съвместно с Министерството на електронното управление и се изпълнява в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Български пощи, в сътрудничество с Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане, ще предлагат 39 безплатни административни услуги на гражданите. От тях общо 5 са на Агенцията по заетостта: издаване на решения за прекратяване на регистрацията на търсещи работа лица; приемане на заявления и регистрация на търсещи работа лица; издаване на служебна бележка за удостоверяване на регистрация на търсещи работа лица; издаване на решения за възстановяване на регистрацията на търсещи работа лица; и включване в обучение на възрастни.

Първите станции на Български пощи, в които пилотно ще се предлагат изброените услуги, са в гр. София (Централна поща) и няколко малки населени места, в които пощите са едно от малкото останали лица на държавата. Първите от тях ще са: с. Селановци, област Враца; гр. Баня, област Пловдив; с. Маринка, област Бургас; с. Крушовица, област Плевен; с. Игнатиево, област Варна.

Целта на проекта е да се подобри достъпът до административни услуги в малките населени места и да се създаде удобство за гражданите, спестявайки им време и средства за пътуване.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент