Агенцията по заетостта ще приема заявления за безплатни обучения по дигитални умения oт 21 декември 2023 г.

Милен Николов
Редактор
8 декември 2023, 09:44 229

На по-късен етап ще се предоставят и ваучери за включване в обучения за професионална квалификация и ключови компетентности

От 21 декември Агенцията по заетостта започва да приема заявления за предоставяне на електронни ваучери за безплатни обучения на работещи и безработни за придобиване на базово и средно равнище на дигитални умения, съобщи Министерството на труда и социалната политика.

Обученията ще се финансират по Националния план за възстановяване и устойчивост. Целта е до средата на 2026 г. да бъдат обучени 500 000 безработни и заети, а 100 000 души, които са придобили самостоятелно своите дигитални умения, ще могат да се явят на изпит и да ги сертифицират.

Кандидатстването за ваучери ще става единствено чрез подаване на електронно заявление за участие през сайта на Агенцията по заетостта www.az.government.bg. Всеки ще може да избере вида на обучението и доставчика, който го предоставя, както и дали ще учи онлайн или присъствено. На по-късен етап ще се предоставят и ваучери за включване в обучения за професионална квалификация и ключови компетентности, които ще се финансират по различни проекти на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент