2 031 младежи са започнали работа по мярката „Готови за работа“

28 април 2021, 16:01 1126

Проектът се изпълнява от Агенция по заетостта, а бюджетът, с който разполага ведомството за неговото изпълнение, е 10 млн. лева

2 031 младежи са започнали нова работа, а 358 души са се включили в образователна програма чрез мярката „Готови за работа“, изпълнявана от Агенция по заетостта. Бюджетът, с който разполага ведомството по проекта, е 10 млн. лева и се финансира със средства от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

По последни данни на НСИ и Агенцията по заетостта, близо 105 хил. души са се регистрирали в бюрата по труда от началото на годината до момента, като 79 хил. души от тях вече са постъпили на работа.

В периода 19-25 април в бюрата по труда са постъпили 4 700 новорегистрирани безработни, а 5 500 успешно са намерили такава. Статистическите данни сочат, че през последния месец броят на лицата, започнали работа, е повече от броя на регистриралите се.  

От КНСБ отбелязват, че от началото на април са обявени 9 000 свободни места със субсидиране на работната заплата. Има и възможности за кандидатстване на бизнеси, които се нуждаят от работници, с което се създават и благоприятни условия за намаляване на нивата на безработица в страната.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент