100 млн. евро за заеми при облекчени условия

5 януари 2021, 11:44 809

Това е възможно след сключено споразумение между УниКредит Булбанк и Европейския инвестиционен фонд

Заеми за 100 млн. евро ще бъдат отпуснати на компании при облекчени условия, след като бе сключено споразумение между УниКредит Булбанк и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ).

Средствата по новата схема ще бъдат насочени към финансиране на инициативи на местни малки, средни и междинни предприятия. Програмата предвижда в рамките на 3 години банката да предоставя на бизнеса при облекчени условия заеми за сделки, свързани с търговско финансиране. Възможно е и отпускане на кредити за оборотно финансиране, като гаранционният процент на покритие по всяка трансакция е 80% – с оглед извънредната ситуация и облекчените условия за финансиране.

Отпуснатите кредити ще се ползват с подкрепата на Гаранционния инструмент за търговско финансиране, изпълняван от Европейския инвестиционен фонд и финансиран от Министерството на икономиката с национални средства, възстановени от изпълнението на операциите по инициативата JEREMIE. Очакванията са кредитополучателите да са основно производствени предприятия, такива от транспортния сектор, както и компании, осъществяващи търговия на едро и дребно.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент