Методи Христов

Управляващ съдружник "Счетоводно обслужване" в Kreston BulMar

Методи Христов има бакалавърска и магистърска степен от УНСС. Кариерата си стартира като оперативен счетоводител, а от 2011 до 2015 г. е бил старши инспектор по приходите в отдел „Ревизии“ в НАП. От 2016 г. е управляващ съдружник „Счетоводно обслужване“ в Kreston BulMar.

Професионалният му опит е свързан със счетоводното обслужване на малки, средни и големи предприятия от различни индустрии – в т.ч. търговия, производство, строителство, вътрешна и международна онлайн търговия, услуги и други. Експерт е в областта на ЗДДС, ЗКПО, ЗДДФЛ, СИДДО, Националните и Международните счетоводни стандарти.

Има огромен опит в трансферното ценообразуване и в обслужването на подразделения на международни компании в България, което е свързано със съставянето на специфичен финансов рипортинг и сложни консолидационни пакети.

Всяка седмица е лектор в Счетоводна академия „БулМар“ – едно от най-добрите места за практическо обучение на счетоводители.

Автор е на уроци за ежегодното издание на учебника „Практическо счетоводство и данъци“, съставян от Крестън БулМар, както и на статии и становища за професионалния портал по данъци и счетоводство БАЛАНС.bg.

Постоянен лектор е на професионални семинари в областта на данъците и счетоводството.

Методи Христов е един от отговорните редактори в БАЛАНС.bg, като отговаря за секциите ЗДДС, ЗКПО и ЗДДФЛ – с оглед към всяка една разпоредба да има нужните, но не повече ресурси (статии, становища, примери, указания на НАП или съдебна практика), за да може да се взима бързо и правилно професионално решение по всеки един възможен данъчен или счетоводен казус.

Водещ редактор е на една от работните групи за селекция, оценка, редакция и одобряване за публикуване в БАЛАНС.bg на професионални статии, становища и уроци.

Материали на Методи Христов

филтър по вид:
абонамент