Стартира изплащането на 233,6 млн. лева в помощ на средния бизнес

5 март 2021, 16:38 93

Средствата се отпускат по програма „Иновации и конкурентоспособност“ и имат за цел да подпомогнат средния бизнес в преодоляването на икономическите последствия от пандемията

Стартира плащанията от Управляващия орган на програма „Иновации и конкурентоспособност“ в подкрепа на средните предприятия в преодоляването на икономическите последствия от пандемията, съобщиха в четвъртък от Министерството на икономиката, предаде „24 часа”.

233,6 млн. лева е общият бюджет по програмата. 1 932 е броят на одобрените проектни предложения по процедурата, а този на успешно преминалите – 1 703. След като Управляващият орган на програмата осигури увеличаване на бюджета, стана възможно финансирането на всички одобрени проектни предложения.

Всеки бенефициент може да предяви пред ОПИК искане за авансово плащане на средствата в размер на 40% от общата сума по договора, в съответствие с изискванията на процедурата по отпускане на средствата, коментира министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Към момента са сключени 1 507 броя административни договора на стойност 207 млн. лева, а останалите договори ще бъдат реализирани до средата на март, допълни още Борисов.

 

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент