Още две търговски банки ще приемат заявления за безлихвени кредити

11 януари 2021, 10:49 493

Вече освен Пощенска банка и Банка ДСК, заявления ще приемат и УниКредит Булбанк и ОББ

Още две търговски банки в страната ще приемат заявления за безлихвени кредити по новите условия, съобщиха от Българската банка за развитие (ББР), цитирано от в. „Монитор“.

През декември 2020 г. мярката в подкрепа на гражданите беше разширена и подобрена. Така максималната сума, която може да се изтегли, нарасна от 4 500 на 6 900 лева. Вече освен Пощенска банка и Банка ДСК, заявления ще приемат и УниКредит Булбанк и ОББ. Предвижда се в следващите седмици и останалите партньори по програмата да заработят по новите условия.

С приетите промени гражданите, които са били в неплатен отпуск поради въведените ограничения във връзка с пандемията, но вече са безработни, получават възможност за изгодно кредитиране. Максималният срок за погасяване на задълженията е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Тези кредити са освободени от такси, комисиони и неустойки.

След като мярката беше обновена, срокът за кандидатстване се удължи до края на юни 2021 г. или до изчерпване на гаранционните лимите на търговските банки, които са партньори по програмата.

ДРУГИ НОВИНИ

филтър по тема:
покажи още
абонамент