Още две търговски банки ще приемат заявления за безлихвени кредити

Вече освен Пощенска банка и Банка ДСК, заявления ще приемат и УниКредит Булбанк и ОББ

автор: Теодора Иванова публикувано на: 11.01.2021 прегледи: 656
Още две търговски банки ще приемат заявления за безлихвени кредити

Още две търговски банки в страната ще приемат заявления за безлихвени кредити по новите условия, съобщиха от Българската банка за развитие (ББР), цитирано от в. „Монитор“.

През декември 2020 г. мярката в подкрепа на гражданите беше разширена и подобрена. Така максималната сума, която може да се изтегли, нарасна от 4 500 на 6 900 лева. Вече освен Пощенска банка и Банка ДСК, заявления ще приемат и УниКредит Булбанк и ОББ. Предвижда се в следващите седмици и останалите партньори по програмата да заработят по новите условия.

С приетите промени гражданите, които са били в неплатен отпуск поради въведените ограничения във връзка с пандемията, но вече са безработни, получават възможност за изгодно кредитиране. Максималният срок за погасяване на задълженията е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Тези кредити са освободени от такси, комисиони и неустойки.

След като мярката беше обновена, срокът за кандидатстване се удължи до края на юни 2021 г. или до изчерпване на гаранционните лимите на търговските банки, които са партньори по програмата.