ОББ и Райфайзенбанк се включват в програмата за безлихвено кредитиране на ББР

Отпуснатите през март допълнителни 100 млн. лева по програмата ще гарантират кредити с горна граница от 6 900 лева и период на погасяване от 5 години

автор: Димитър Рахталиев публикувано на: 07.04.2021 прегледи: 661
ОББ и Райфайзенбанк се включват в програмата за безлихвено кредитиране на ББР

Обединена българска банка (ОББ) и Райфайзенбанк се включват в програмата на Българската банка за развитие (ББР) за безлихвено кредитиране за физически лица, съобщава „Труд“. И двете банки вече приемат заявления за отпускане на средства.

Финансирането по програмата на ББР беше увеличено със 100 млн. лева с решение на Министерския съвет през март. Безлихвените заеми са с максимален размер от 6 900 лева и се отпускат на граждани, излезли в неплатен отпуск заради противоепидемичните мерки или останали перманентно без работа в настоящия период.

Потенциални кандидати по програмата могат да бъдат лица, излезли в принудителен неплатен отпуск, или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради пандемията. Максималният срок за погасяване на кредитите е 5 години, с минимален гратисен период от 6 месеца и максимален от 24 месеца. Кредитите са освободени от такси, неустойки и комисиони.