Десислава Данчева Десислава Данчева счетоводител

Неспазена клауза в трудов договорЗдравейте,
В отпуск по майчинство съм и работодателят ми иска да ме освободи по взаимно съгласие, тъй като нямал възможност, след като изтекат двете години да ми изплати отпуската, която ще се натрупа и здравните осигуровки за този период.

Аз нямам намерение да се съглася, но съм нарушила една от клаузите в трудовия договор, която гласи: "Служителя се задължава да не извършва, без предварително писмено съгласие на Работодателя, стопанска дейност нито за своя, нито за чужда сметка в пределите на осъществявания предмет на дейност на Работодателя".

Аз съм счетоводител и водя счетоводството на друга фирма на граждански договор. Mоже ли да ме осъдят за нарушаването на тази алинея от договора?Отговори

  • Трудовият договор е двустранно споразумение между страните и след като е подписан от двете страни, то те са длъжни да спазват всички клаузи, записани в него. В случая след като сте подписали трудовия договор с клаузата "Служителя се задължава да не извършва, без предварително писмено съгласие на Работодателя, стопанска дейност нито за своя, нито за чужда сметка в пределите на осъществявания предмет на дейност на Работодателя" и въпреки това не сте я спазили, след като работите на граждански договор и извършвате конкурентна дейност,то работодателят ако желае има право да потърси отговорност от вас.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->