N N N N Потребител

Изплащане на заплата и обезщетения след получаване на заповед за освобождаванеЗдравейте,
Имам голям проблем с бившия си работодател. Аз съм момиче от Варна, което една година работеше в хотел в центъра на Варна, съответно 2:2 - дневна и нощна. Естествено договорът ми бе сключен на минимална заплата на 8 часов работен ден, а аз бях на 12 часа и заплатата ми съответно бе 600, с отдръжките 520 лв. Поради неадекватното отношение на шефовете и редицата отрицателни ситуации и коментари реших да напусна. На 10.11.2015 година подадах Предизвестие за прекратяване на трудовия договор с фирмата, с която бях подписала договор. Изкарах си целият месец предизвестие и след това се наложи да гоня шефката си, за да ми даде Заповедтта за прекратяване и трудовата книжка. На 15.12.2015 успях да си взема документите, но тя се покри и документите ми бяха предадени от администраторката в хотела на смяна.

Отидах да попитам за парите си и тя каза, че щяла да ми ги даде след като даде на другите, защото не съм била с нищо по-специална от останалите. Днес отново звънях, каза ми че нямала време да се занимава с мен и евентуално след нова година щяла да ми ги даде.

Интересувам се какъв е законовият срок да получа заплатата и обезщетението за неползвана отпуска? Какво мога да направя в този случай? Какви права имам?Отговори

 • Здравейте, прилагамм няколко отговора по темата.
  Ако смятате, че правата Ви са нарушени, можете да се обърнете към ИА Главна инспекция по труда или към съда. В съда можете да потърсите правата си в 3 годишен давностен срок.
  http://balans.bg/7384-napuskane-poradi-neizplateni-vyznagrajdenija/
  http://balans.bg/5397-neizplateni-zaplati/
  Поздрави ,
  В.Дадова
 • Здравейте,

  възнаграждението за последния изработен месец, както и обезщетението за неизползван ПГО се изплащат при прекратяване на правоотношението. Освен трудова книжка изискайте от работодателя си и Уведомление по чл.62, ал.5 от КТ, за това че договорът Ви е реално прекратен. В случай, че все още не сте получили обезщетението си можете да потърсите помощ от ИА ГИТ или по съдебен ред.

  Поздрави!
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->