Емилия Динева Емилия Динева Потребител

Запор при работа по два трудови договораЗдравейте!
Наложен ми е запор върху трудовото възнаграждение - чл. 450, ал. 3, чл. 507, чл. 508, вр. с чл. 446 ГПК. Работя на два трудови договора. Чистата сума за получаване при първия работодател е 410лв. Заплатата при втория работодател е 196 лв. ЧСИ е уведомил и двамата ми работодатели, че е образувано изпълнително дело срещу мен. Първият работодател, при когото получавам 410лв. ми удържа 30лв. и ги превежда по сметката на ЧСИ, а вторият, при когото получавам 196лв. /нето/, не знае дали трябва да ми удържа пари и колко да са, тъй като при него взимам чиста сума под МРЗ.

Трябва ли да ми удържат и от двете работни места пари по запорно съобщение и колко?

Имам две деца на 22г. и на 24г., които са студенти, редовна форма на обучение и ги издържам. Техният доход е само от студентска стипендия за успех.Отговори

  • Здравейте,

    Моето мнение е, че доходите от двата договора трябва да се сумират и чак тогава да се прецени дали общото възнаграждение е под минималната работна заплата (МРЗ). Във вашия случай се получава сума по-голяма от МРЗ поради което ще трябва да се изчисли удръжка, която да бъде преведена към ЧСИ.
    Смятам обаче, че първият (основният) ви работодател не трябва да удържа нищо, а удръжката следва да бъде направена от работодателя по допълнителния ви договор. За да може вторият работодател да изчисли правилно размера на удръжката, вие следва да му предоставите информация за полученото възнаграждение при основния работодател.
    Все пак ви съветвам да се обърнете към адвокат за да защитите правата си пред ЧСИ!

    Успех!
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->