Кристиян Петров Кристиян Петров Потребител

Отговорност при кражба на пари от служебен автомобилЗдравейте,
Работя като търговски сътрудник в частна фирма. При пътуване в провинцията беше обран служебният ми автомобил и липсваха 730 лева, които бях събрал от клиенти. След жалба подадена в местното полицейско управление решението на прокуратурата е, че следствието се прекратява поради липса на сведения и доказателства и, че деянието е извършено от неизвестен извършител. Собственикът на фирмата си търси от мен тези пари, които аз не съм съгласен, че трябва да връщам. Понеже клиентите все пак са ми дали тези пари, няма как да ги оставим със задължение, са изплатени техните покупки и задължението е преписано на мое име в складовата ни програма. Не съм разписвал никакви документи за тези пари освен в районното управление при даване на показанията ми. Сега искам да напусна фирмата, предал съм предизвестие, но се притеснявам, че няма да ми изплатят последното изработено възнаграждение, оставащата отпуска или ще ми задържат документите и трудовата книжка.

На чия страна е закона в такъв случай и какво може да се направи ако се случи нещо от притесненията ми? Осигуряват ме на пълната ми заплата.Отговори

  • Здравейте,

    За да бъдете материално отговорно лице за събраните от клиентите на фирмата средства е необходимо изрично това да Ви е възложено чрез клауза в трудов договор, длъжностна характеристика или заповед от работодателя.

    Бих ви посъветлав да се обърнете към юрист за съдействие, който да се запознае с цялата фактическа обстановка и документи, за да ви даде становище.

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->