Петя Горанова Петя Горанова счетоводител

Начисление на клас за прослужено времеЗдравейте,
Работих като счетоводител 21 години в частно дружество. Напуснах и след месец започнах работа в друга фирма, занимаваща се със същата дейност, търговия, но на друга позиция. В индивидуалния ми трудов договор е записано в гл.IV ТРУДОВО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, чл.4 т,2 - На работника се дължи допълнително трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит в размер на 0.6% върху основното му трудово възнаграждение за всяка година след първата година трудов стаж.

Счетоводителят на дружеството отказва да ми начисли клас с аргумента, че придобития ми трудов стаж е на друга длъжност. Кой е в заблуда?Отговори

  • Не уточнявате каква е новата длъжност, на която работите в новата фирма. Ако новата длъжност е например продавач-консултант, то в този случай вие сте в заблуда. Счетоводителят на новата фирма, в която работите правилно е преценил, че вие нямате професионален опит на позицията продавач-консултант. Допълнителното трудово възнаграждение за професионален опит се дава за това, че работника е натрупал опит в една професия и с всяка изминала година, в която упражнява същата тази професия той натрупва все по-вече знания и става все по-голям професионалист и експерт.

    Анелия Петрова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->