Диана Ангелова Диана Ангелова Потребител

Работа по граждански договорЗдравейте,
Работя като счетоводител на трудов договор в ЕООД с основна дейност земеделие, от друго ЕООД пак с основна дейност земеделие ми предлагат да им приключвам годината и съответно изготвя годишните отчети.

Въпросите ми са:
1. Ще имам ли право да сключа Граждански договор за един месец с възнаграждение 380лв
2. Ще се подава ли декларация 1 и 6 по гражданския договор от ЕООД-то.
3. Какви ще са осигурителните вноски от възложителя и от мен по гр.договор, след като възнаграждението е МРЗ
4. Ще имам ли право да подпиша годишните отчети за съставител.
5. Ще трябва ли да подавам декларация по чл.55 след като гражданският договор е за един месец, или само декларация по чл.50 от ЗДДФЛОтговори

 • Здравейте,

  Имате право да сключите граждански договор за 380лв. Тук важно да знаете е , че ако във фирмата , в която работите, сте осигурен на максималният праг 2600лв, то не се дължат осигурително вноски. Ако не сте осигурен на максималния праг вноските, дължими от Вас са в размер на 31.64лв, а за възложителя - 41.90лв.

  По отношение на това дали ще имате възможност да подпишете отчетите като съставител Ви съветвам да се запознаете с изискванията, които трябва да бъдат покрити, за да има едно лице право да се подписва като съставител, а те се намират именно в чл.35 от Закона за счетоводството.

  Декларация по чл. 55 ще подаде фирмата за авансово удържания данък по граждански договор. Ваше задължение ще бъде да подадете само декларация по чл.50 от ЗДДФЛ.

  Поздрави,
  Денислава Стойкова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->