Виолета  Раянова Виолета Раянова Потребител

Допълнително споразумение за превръщане на трудов договор от срочен в безсроченНа 11.10.2015 Неделя изтича срочния договор на един наш служител. В първия работен ден 12.10.2015 Понеделник, изготвям допълнително споразумение и променям основанието на Трудовия договор считано от 11.10.2015 за да няма прекъсване в осигуряването на лицето. Подавам и уведомление до ТД на НАП /по изискване на Агенция по заетостта/. Възниква спор по отношение на датите на изготвянето на Допълнителното споразумение и подаването на уведомлението в НАП, м/у мен и Агенцията по заетостта. Те държат Допълнителното споразумение да е изготвено и връчено и уведомлението да е подадено на 10.10.2015 - Последния работен ден на лицето, а не на 12.10.2015. първия работен ден след изтичане на договора.

Грешка ли е че съм изготвила и връчила допълнителното споразумение в първия работен ден след датата на изтичане на срочния трудов договор?

Лицето е било уведомено устно че договорът му ще стане безсрочен и то се е явило на работното си място. Договорът е сключен като срочен на основание сключен договор с Агенция по заетостта.Отговори

-->