Veronika Draganova Veronika Draganova administrator

Втори трудов договор по време на майчинствоЗдравейте!
В майчинство съм до 23.12.2015. Как да процедирам, ако искам да започна нова работа, тоест да подпиша втори трудов договор, преди да ми е изтекло майчинството? Дължа ли предизвестие на старият си работодател и в какъв срок?

Как ще ми бъде платен полагаемият годишен отпуск в размер на 40 дена? При условие, че се води за трудов стаж, а по принцип отпуска се изплаща след приключване на майчинството? (ако по това време съм подписала втори трудов договор). В смисъл как ще се водят тези 40 дена за трудов стаж, ако по същото време вече съм започнала новата работа и оттам също ми се води като трудов стаж?Отговори

 • Здравейте,
  ако започнете работа по втори трудов договор при друг работодател и ползвате отпуск за отглеждане на дете по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда и не прекъсвате неговото ползване, при започнето на работа при друг работодател или възложител, обезщетението по чл. 53, ал. 1 от КСО – за отглеждане на малко дете следва да се изплаща в пълен размер до прекратяването или изтичането на отпуска за отглеждане на детето чрез работодателя, който го е разрешил т.е. основния Ви работодател.
  След като Ви изтече майчинството можете да уредите взаимоотношенията си с основния работодател с предизвестие /срока на което зависии от условията на договора Ви/ а вторият работодател да Ви преназначи с договор по основен трудов договор.
  Поздрави ,
  В.Дадова
 • Blagodarq Vi
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->