petia arnaudova petia arnaudova Потребител

Прекратяване на трудов договор по чл.327, ал.1, т.6Здравейте!
В средата на м.Aвгуст започнах работа, като бях назначена но основание чл.67, ал.1, т.1 и във връзка с чл.70, ал.1 от КТ. В трудовия договор изрично пише, че срокът на изпитване е 6 месеца в полза на работодателя и срокът за предизвестие при прекратяване на трудовия договор е 30 календарни дни. Тъй като съм приета редовно обучение магистратура, мога ли да прекратя трудовия договор без предизвестие по чл.327, ал.1, т.6?Отговори

 • Здравейте,

  Съгласно официално становище на Министерството на Труда и Социалната политика, ако сте редовно обучение в учебно заведение със статут на такова, признат по установения ред, няма пречка трудовия Ви договор да бъде прекратен на основание чл. 327 ал. 1 т. 6 от КТ.

  Поздрави,
  Метин Сали
 • Получих разпореждане за отказано парично обещетение от Териториално Поделение Софиа област .Мотиви -Лисват данни по чл.5 от КСОза м.05.06.07.08 за 2015г.Моля да ми обясните какво да направя.
 • Здравейте!

  Във връзка със същия член, как се доказва пред работодателя, че съм приет чрез конкурс на редовна докторантура: чрез уверение или ректорска заповед?
  Предполагам трябва да се приложат към молбата за напускане?

  От кога става напускането, деня на приемането ми в университета или деня, в който депозирам молбата?

  Предполагам също и че трябва да се входира молбата?

  Благодаря Ви за отговорите!
 • Здравейте,
  Имам към Вас следното запитване: Работник от непедагогическия персонал има 18г.трудов стаж в Спортно училище като заема длъжността домакин,след което е освободена по чл.328 ал.1 т.2 и още същия ден е назаначена в Ученическо общежитие на същата длъжност, където работи и до момента. През м.август 2017г. на лицето предстои пенсиониране, поради навършване на възраст и осигурителен стаж. Въпросът ми е на какво обезщетение по чл.222, ал.3 от КТ ще има право, като се има впредвид, че е и член на СБУ.
  Благодаря Ви!
 • Забравих да допълня, че работи в Ученическо общежитие вече 8 години, т.е. няма да има 10г. при един и същи работодател, въпреки че е в сферата на образованието вече 26г.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->