deni dimitrova deni dimitrova ...

Неизплащане на дължими суми при освобождаванеЗдравейте,

Работех като продавач-консултант. Освободиха ме по чл. 325.1.  Месец назад (1-я месец) не съм получавала пари. 10 дни отпуска не ползвана и дни които съм изработила преди да си тръгна.

Искам да попитам и още нещо - има ли право работодателя да налага глоби както на него му харесва, примерно 100лв.?Отговори

 • Здравейте,
  От така зададения въпрос не става ясно по коя точка на чл. 325, ал. 1 от Кодекса на труда (КТ) сте прекратила трудовото си правоотношение с Вашия работодател.

  Ако приемем, че става въпрос за прекратяване по чл. 325, ал. 1, т. 1 от КТ (по взаимно съгласие между страните), в този случай работодателят Ви дължи обезщетение за неизползвания платен годишен отпуск на основание чл. 224, ал. 1 от КТ.

  Относно неизплатената Ви заплата, както и в случай, че не получите дължимото Ви обезщетение за неизползван отпуск, бихте могла да сезирате Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" или да търсите правата си по съдебен ред.

  По отношение на въпросът Ви за налагане на глоби от работодателя, бихте могла да последвате следния линк, където колега вече е дал подробен отговор на подобен въпрос.

  http://balans.bg/8624-nalagane-na-globa/

  Поздрави,
  Нина Стоева
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->