Михаил Свиленов Михаил Свиленов Шофьор

Некоректен съдия изпълнителЗдравейте!

От 2012г ми одържат между 600 и 700 лв. от заплатата. Запорното съобщение е за сумата от 7420 лв. След направена справка от мен в касата на гаража където работя установих, че са преведени 7900 лв. Реших да отида до кантората на съдия изпълнителя и да направя справка колко още ще ми бъде удържано от заплата. Бях посрещнат с отговор, че още колкото трябва толкова и нямали право да ми дават справки.

Това не е ли незаконно? Как мога да знам до кога ще продължава това?

Благодаря за отговора!Отговори

 • Здравейте,
  Разбира се, че имате право да извършвате справки по делото, на основание чл. 19 от НАРЕДБА № 4 ОТ 6 ФЕВРУАРИ 2006 Г. ЗА СЛУЖЕБНИЯ АРХИВ НА ЧАСТНИТЕ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ:
  http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135516680
  Можете да изискате да Ви издадат и сметка за размера на дълга в писмен вид, но ще Ви накарат да платите такса в размер на 30 лв. (36 лв. с ДДС), на основание т. 12 от Тарифата за таксите и разноските към Закона за ЧСИ.
  Имайте предвид обаче, че когато задължението е лихвоносно, лихва се начислява до окончателното изплащане на дълга, т.е. всеки ден дългът се увеличава със съответната законна лихва. Дългът се увеличава и извършване на справки и предприемане на действия по принудително изпълнение по изпълнителното дело.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->