Светла Ангелова Светла Ангелова Потребител

Преназначаване на конкурсна позицияСлед майчинство, работодатялят ми иска да ме преназначи на друга длъжност във предприятието, обаче всички длъжности са конкурсни. Аз съм спечелила конкурс за моята длъжност. Сега, за да ме преназначат на друга длъжност, трябва ли пак да съм на изпитателен срок и да чакам да обявят конкурс за другата длъжност или вече като съм спечелила веднъж конкурс при този работодател могат директно да ме преназначат на другата длъжност направо на постояннен договор? Длъжностите са на едно ниво в йерархията на предприятието.Отговори

 • Здравейте, госпожо Ангелова,

  Според чл. 90, ал. 3 на Кодекса на труда:
  "Длъжностите, определени като конкурсни, се заемат само въз основа на конкурс. До провеждането на конкурса длъжността може да се заеме със срочен трудов договор за времето, докато бъде заета въз основа на конкурс."

  Конкурсите за всяка длъжност се обявяват и провеждат поотделно и независимо, като следват строго определени нормативни изисквания и процедури по отношение на обявяването и провеждането им, и не би следвало факта, че преди време сте спечелила конкурс за една позиция, да дава автоматично право на преназначаване на друга позиция, която също се заема след конкурс.

  Поздрави,
  Десислава Христова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->