ЕТ Иведа Антоанета Стайкова ЕТ Иведа Антоанета Стайкова

Граждански договор със собственик на ЕТЗдравейте,
Собственик на ЕТ извършва ремонтни услуги на фирма ЕООД, които са част от обичайната му дейност като ЕТ (строително-ремонтна дейност). ЕТ е регистрирано по ДДС, както и ЕООД-то. Възможно ли е ЕООД-то да сключи граждански договор със собственика на ЕТ и да му издаде служебна бележка и съотв. СИС, вместо да получи фактура за извършената услуга от ЕТ-то?Отговори

 • Здравейте,
  Едноличният търговец не е отделен и независим данъчен субект, различен от физическото лице ако се стремите по този начин да избегнете начисляване на ДДС това е изключено да стане с граждански договор сключен с физическото лице собственик на ЕТ. Считайте, че за целите на търговското, гражданското и данъчното право между едноличния търговец като субекти физическото лице не съществува независима правосубектност.
  Поздрави
  В.Дадова
 • Ние не се стремим да избегнем ДДС, а просто тъй като работим по Европейска програма и все още нямаме яснота за използването на данъчен кредит, за това искаме да използваме граждански договор. Да разбираме, че не е правилно да издадем хонорарна сметка на лицето, което се осигурява като собственик на ЕТ?
 • Здравейте отново,
  да за мен не е правилно да се издаде СИС на собственика на ЕТ който е и самоосигуряващо се лице.
  Поздрави
  В.Дадова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗКПО

-->