maria mihaylova maria mihaylova старши експерт

Назначаване на допълнителен трудов договорДиректор на детска градина е назначен на основен трудов договор на 8 часа от кмета на общината. Поради пенсиониране на директора на друга детска градина, искаме да назначим първия временно да изпълнява длъжността "директор" на втората детска градина, до заемане на длъжността след конкурс. Възможно ли е да се назначи на допълнителен трудов договор при същия работодател за 3 часа, като длъжността, която ще изпълнява е една и съща, но са две различни детски градини?Отговори

  • Здравейте,

    При трудовия договор за допълнителен труд при същия Работодател е характерно, че Работникът не може да извършва работа, която е в кръга на неговите задължения по основното трудово правоотношение. За изпълнение на длъжността e Необходимо е работникът да има нужната професионална квалификация .Работното време при договора за допълнителен труд при същия работодател трябва да бъде извън установеното за Работника време по основния трудов договор. Работното време по основния трудов договор и по допълнителния трудов договор не трябва да бъде повече от 12 часа – толкова е минималната непрекъсната междудневна почивка, определена от КТ.
    Местоработата в известна сътепен е предопределена от основния трудов договор на Работника,но може в допълнителния трудов договор за полагане на допълнителен труд при същия Работодател да се уговори и различно място на работа.

    Поздрави,
    Денислава Стойкова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->