Яника Стоянова Яника Стоянова Потребител

Издаване на удостоверение А1Здравейте,

Искам директно без фирма посредник да изпращам персонал като домашни помощници в Германия. Искам да открия фирма която ще осигурява персонала в България и за да могат да работят легално на жените им искат удостоверение А1, което се издава от НАП. Някои от условията за издаването му са като нова фирма да имам назначен персонал и да покажа оборот за последните 4 месеца.

Колко човека персонал минимум трябва да имам назначени и колко оборот минимум направен за да не ми откажат А1 ?

Благодаря предварително !Поздрави!Отговори

  • Здравейте,

    Дружеството трябва да има кадрова обезпеченост, както за дейността си в България, така и за дейността си в Европейския съюз. Допуска се едно дружество да командирова 75% от своя персонал. За извършване на дейността в България трябва да остане поне 25% от персонала. При изчисляването на тези проценти не се включват управленския и помощния персонал.

    Оборотът, реализиран в България, трябва да бъде най-малко 25% процента за предходните 12 месеца. Ако дружеството е новорегистрирано, както е във Вашия случай, се разглежда реализирания оборот за последните 4 месеца. Тук изискването отново е най-малко 25% от приходите да бъдат в България.


    Поздрави,

    Камелия Стойнева
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи със ЗЗО

-->