bilqna djampalska bilqna djampalska Потребител

Заличаване на подадена декларация 1 с грешно ЕГНЗдравейте,
В декларация обр.1 в януари месец съм допуснала грешка с ЕГН-то на една сужителка и трябва да я коригирам. Имам задължително предписание от НОИ, в което пише, че липсват данни за лицето. Обърканото ЕГН е на управителят на фирмата, който се осигурява на код 10 и веднъж е подадено за служителката. Подавам заличаване на деклаеация 1 само за нея и редовни данни за същото лице, но от НАП се отхвърля. Тя е в отпуск за гледане на дете и има само ЗОВ - 20.16 лв. Ще се промени ли декларация 6 в този случай и как да подам декларациите за да не се отхвърлят от НАП?Отговори

  • Здравейте,


    Трябва да отидете в съответния офис на Националната агенция по приходите (НАП) по адрес на регистрация на фирмата заедно с предписанието от НОИ, където на място ще Ви обяснят какво е необходимо , за да бъде поправена грешката в данните.

    Принципно трябва да се подаде коригираща декларация 1 за месец януари за лицето , на чието ЕГН са декларирани осигуровките (управителят) и едновременно с това да се подадат редовни данни на служителката, за която е допусната грешка.

    Поздрави,
    Денислава Стойкова

  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->