rosana dobreva rosana dobreva prodavach

Съкращение след майчинствоПреди години започнах работа като продавачка. но забременях и излязох в майчинство. По време на майчинството забременях повторно и така се удължи майчинството. Сега след три години и половина смятах, че ще се варна работа но уви не е така. Казаха ми че не им трябва жена с деца и трябвало друг човек и ме освобождават.

Поисках да си ползвам отпуските, но ми отказаха. Имала сам право само две отпуски. Вярно ли е тов?

Поискаха да подпиша по взаимно съгласие, но аз и отказах. Затова ме помолиха да подам молба, която да направи договора ми от безсрочен да стане на срочен. Така като се прекрати да мога по дълго време да сам на борсата. Как е правилно да постъпя?Отговори

 • Здравейте,

  При изтичане на майчинството майката има право да ползва целия натрупан отпуск за всички години, през които е била в отпуск по майчинство. Недопустимо е отпуска на майката да бъде съкращаван по каквито и да е причини. Минималния отпуск, който ви се полага е 20 работни дни за всяка календарна година.
  При прекратяване на жена, която е майка на дете до 3 годишна възраст, работодателя следва да поиска разрешение от ИА Главна инспекция по труда, освен при прекратяване по взаимно съгласие. Това е и причината работодателят ви да поиска такова съгласие.
  Не съм сигурен, че мога да ви посъветвам как точно да постъпите, тъй като не знам какво всъщност целите - по-дълго получаване на обезщетение от бюро по труда или оставане на работа.
  Препоръчвам ви да се консултирате с адвокат.

  Поздрави,
 • съсност рабодателя ми даде само две години от отпуската ми каза ми 4е не може за пове4е по закон не ми се полага. сега едимствено ми остава недеждата за по дълго врема е да бъде обештетението ми. защтото където да подам молба за работа ми се обраштат с това 4е имам две малки деца и това им пре4и.
  ако мога да попитам съкратена съм по 4л 119. а от 31 07 2015 по 4л325 ал1 т 3 какво озна4ава.благодаря много
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->