Radoslav Radev Radoslav Radev Потребител

Напускане без предизвестие по време на изпитателен срокЗдравейте,
Имам сключен трудов договор на основание чл. 70, ал.1, във връзка с чл. 67, ал.1, т.1 от Кодекса на труда.

Страните се договарят за изпитателен срок от 6 (шест) месеца, считано от датата на постъпване на Служителя на работа. Срокът на изпитване е уговорен в полза на Работодателя. До изтичане на срока на изпитване Работодателят може да прекрати настоящия договор без предизвестие. Настоящият договор се счита за окончателно сключен за неопределено време ако не бъде прекратен до изтичане на срока на изпитване.
Срокът на предизвестие при прекратяване на трудовия договор след изтичане на изпитателния срок и след превръщането му в трудов договор за неопределено време е еднакъв и за двете страни и е в размер на 30 (тридесет) дни.

След като няма срок на предизвестие по време на изпитателния срок, мога ли да напусна по взаимно съгласие, без да дължа предизвестие?Отговори

 • Здравейте,

  след като в Трудовия договор има клауза, която казва, че срокът на изпитване е уговорен в полза на работодателя, то Вие ще дължите предизвестие , ако решите да напуснете.

  Поздрави,
  Д.Стойкова
 • Здравейте,
  предстои ми да прекратя трудов договор на основание чл.68, ал.1, т.3 и във връзка с чл.70, ал.1, тъй като имам възможност да подобря условията си на труд, но четейки, трудовият договор видях че, срокът за известяване от моя страна е 90 дни, съгласно чл. 326, ал.2 от КТ- 90 дни, имали някаква възможност да се, прекрати договорът преди този срок.
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->