Методи Мечев Методи Мечев охранител

Допълнително заплащане при работа в почивни дниЗдравейте,
Работя като охранител на 12 часови смени - дневни и нощни, по график. Изчисляват ни заплатите на СИРВ. Знам, че ми се полага минимум 0,25лв. за всеки час нощен труд. Знам, че след като се обърнат нощните часове в дневни и като се сумират и има инзвънредни се заплащат минимума с 50% увеличение. Знам, че официалните празници се заплащат с минимума 100% увеличение.

Интересува ме за часовете в събота и неделя полага ли се някакво допълнително заплащане, въпреки че са по график?Отговори

  • Няма ли кой да каже полага ли се нещо отгоре в съботните и неделните дни.От фирмата в която работя ни казват ,че нищо не ни се полага понеже сме на СИРВ и на график...Така ли е...Моля някой да каже...
  • Здравейте,

    Когато се работи при условията на СИРВ дните и часовете се отчитат според графика и форма 76. Когато едно лице работи в Събота и/или Неделя по график, тези дни се отчитат като работни и се начислява договореното възнаграждение за работни дни. Отработеното време, се сумира в края на периода и, когато при сумирането се получат отработени в повече дни и часове, същите се отчитат като извънреден труд. Няма как да се отчете точно в кои дни от периода на сумиране на времето е положен извънредния труд и по тази причина той се заплаща с минималното увеличение от 50%.
    За дните на седмичната почивка (Събота и Неделя), когато на работника се е паднало да работи по график, не се дължи допълнително възнаграждение.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->