Елена  Димитрова Елена Димитрова Потребител

Приключвателни операцииЗдравейте! Интересувам се от приключвателните опрации в края на годината за магазин хранителни стоки.

702/601, 702/304, 702/123. Обаче идвам на загуба от 360 лв. Трябва ли последната фактура да е била неплатена, за да не излиза на минус, защото касата ми идва на кредитно крайно салдо?Отговори

  • Не трябва да гадаете дали една фактура е платена или не е платена. Това се знае със сигурност. Ако една фактура е платена в брой, то в нея е записано, че начинът на плащане е в брой и към нея трябва да има прикачена касова бележка. Ако една фактура ще се плаща по банков път, то в нея е записано, че начинът на плащане е по банка и към нея не трябва да има прикачена касова бележка. След това проверявате в банковите извлечения дали и кога е платена дадена фактура.

    Анелия Петрова
  • Здравейте, отново.
    Мисля че не сте разбрали въпроса ми. Въпросът ми е такъв: Стартирал магазин за хранителни стоки през м. юли 2014г. Приключва годината със кредитно салдо 647,72 лв, което отнесено стои и като дебитно салдо по 123. Нали , за да зареди магазина е направил повече покупки от продажбите. Въпроса ми е така ли да си остане след приключването 123 / 501 със 647,72 лв, или трябва 123 да я отнеса със 111- резерви? Отново ще съм благодарна на отговора Ви.
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->