Julia Petrova Julia Petrova Потребител

Граждански договорПредстои ликвидация на предприятие , в което работя. Предстои ме да се регистрирам в бюрото на труда , вероятно за година с платена борса. Пуснала съм си документи за нова работа, но там договорът ще бъде граждански. Необходимо ли е да уведомявам БТ за този договор. Прочетох тук някъде , че се попълва някаква декларация и не е необходимо да представям договора. Каква е тази декларация, къде се подава и в какъв срок? Благодаря Ви предварително!


Отговори

  • Здравейте,

    Длъжни сте да уведомите Бюрото по труда за гражданския договор, ако сумата за месеца след приспадане на нормативно признатите разходи е по-висока от минималната работна заплата (360 лв), за да спре НОИ изплащането на обезщетението за безработица. Ако сумата след приспадане на нормативно признатите разходи е по-малко от минималната работна заплата, то не трябва да декларирате и уведомявате НОИ.
    Декларирането пред съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт за настъпването и отпадането на тези обстоятелства трябва да е в срок 7 работни дни.

    Поздрави,
    Наталия Божанова
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->