Грета Йорданова Грета Йорданова ръководител търговска дейност

Връщане от майчинствоЗдравейте,
По майчинство съм за отглеждане на дете до 2 години. Изтича на 06.09.2015 г., но ще се връщам на работа преди да изтече. Ще се върна при различен работодател от този, при когото излязох по майчинство. При този, при когото излязох бях в изпитателен срок в полза на работодателя и остават 2 месеца до изтичането.

Какви документи са ми необходими и за двамата - бивш и настоящ работодател? Мога ли да не се върна при стария работодател и мога ли да получа половината майчинство, тъй като детето ми ще посещава детско заведение?Отговори

  • Здравейте,

    Работодателят, който прекратява трудовото правоотношение е необходимо да представи в НОИ декларация за промяна в обстоятелствата за изплащане на парично обезщетение. Тази декларация трябва да се предостави на работодателя от Вас. В нея се посочва, че правоотношението ви е било прекратено от определена дата. При новия работодател ще подадете ново заявление декларация за получаване на обезщетение за отглеждане на дете в намален размер, когато детето посещава детско заведение (Детска градина или ясла).
    Можете разбира се да се върнете на работа и при стария си работодател. В този случай, промяната в декларацията за промяна в обстоятелствата ще бъде посещаването на детско заведение от детето.

    Поздрави,
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->