boryana krusteva boryana krusteva Потребител

Физическо лице с булстатЗдравейте,
През февруари тази година договорът ми беше прекратен с право на обезщетение. Регистрах се в Бюрото по труда и подадох документи в НОИ. Оказа се че имам булстат от 2000 год, за който дори не знам. Отидох да го прекратя в НАП, но го прекратих в датата в която отидох, просто нямах идея, че има значение, от НОИ ми връчиха отказ и ме изпратиха за втора регистрация в БТ, но там са ме регистрирали преди няколко дена всъщност? Мога ли да се регистрирам повторно?Отговори

 • Здравейте,

  Въпросът ви е по-скоро от компетенцията на НОИ и службите Бюро по труда.

  Когато физическо лице е регистрирано като самоосигуряващо се чрез личен булстат, то няма право на обезщетение за безработица, докато не прекъсне или не прекрати осигуряването си като самоосигуряващо се лице. Моето мнение е, че можете да се регистрирате повторно в Бюро по труда, след прекъсване на осигуряването като самоосигуряващо се лице.

  Поздрави,
 • Привет отново,
  Но през последните 10 год работя само на трудови договори със съответните осигуровки, нямам нищо общо със самоосигуряването? Значи ли че губя правото си на обезщетение по трудовия си договор?
 • Здравейте,
  Имам въпрос отново

  пререгистрирах се отново, и в БТ и В Нои, като правото ми на обезщетение възниква от датата на последната ми регистрация, осигурявана съм редовно на трудов договор последните 3 год. Обаче сега не знам на какво основание, ще изчислят размера на обезщетението, набазата на закрития ми БУЛСТАТ или по трудовия ми договор? Както и по какъв член?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани документи с КСО

-->