катя емилова катя емилова Потребител

Прекратяване на трудово правоотношениеЗдравейте!
От септември 2013г. работя в една фирма на постоянен трудов договор. Тъй като не ме устройват заплатата и условията в момента, реших да си потърся нова работа и за голямо мое щастие си намерих и съм удобрена и мисля да отида да работя там. Като получих отговор от съответната фирма още същия ден казах на настоящия ми работодател, че искам да напусна. Той обаче не е съгласен и иска да му карам предизвестие.

Трябва да започна работа в новата фирма веднага. Може ли тъй като не съм си ползвала полагащия ми се платен годишен отпуск за 2013, 2014 и 2015 г., това да мине за предизвестие?

Аз му съобщих за това на 17.02.2015г.,тъй като той не е съгласен с това не иска да ми приеме молбата и до този момент вече 19.02 аз нямам подадена молба при него. От 18.02 не ходя на работа, тъй като получих и някои заплахи от него. Не ми е приятно вече да контактувам с него, дори съм съгласна и да не получа никакво обещетение, просто да ме освободи. Как да постъпя?Отговори

 • Здравейте,

  Можете ли да предоставите допълнителна информация относно частта в трудовия Ви договор, свързана с предизвестието при напускане.

  Длъжни сте да спазвате описаното в договора Ви предизвестие при напускане на работа, в противен случай ще се наложи да платите на вашия работодател обезщетение в размер на брутното ви трудово възнаграждение за неспазения срок на предизвестие.

  Предизвестието започва да тече от деня, следващ деня на подаването му на работодателя. През това време можете да използвате полагащия Ви се отпуск, като това няма да удължи срока на предизвестието.

  Ако не успеете да използвате вашия отпуск, само ще отбележа, че при напускане, работодателят е длъжен да Ви изплати обезщетение по чл.224 от Кодекса на труда за неизползвания от вас полагащ се платен годишен отпуск.

  Поздрави,
  Цветомир Аврамов
 • Dobir den,az sushto imam edno zapitvane. (izvinete me che ne pisha na kirilica,prosto telefona nqma bg meniu) Az sum na 23 godini,rabotq v edna firma kato prodavach-konsultant,po dogovor sum naznachena po chlen 67 al.1 t.1, s 6 meseca ispitatelen srok.Shefovete reshiha da zatvorqt shtanda, men me interesuva vuzmojno li e da me osvobodqt po chlen 71,za da moga da poluchavam nqkakvi pari ot borsata,tui kato nqma prekusvane za poslednite 2 godini?
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

Свързани с Кодекса на труда

-->