Адриан Огнянов Адриан Огнянов Охранител

Запор на поръчителЗдравейте,
Поръчителя ми има запор на заплатата, която получава. Отделно и аз имам запор заради друг кредит. На практика работя за минимална заплата, плащам на поръчителя всеки месец 120 лева на ръка, отделно ми удържат 25% от трудовото възнаграждение! Има ли вариант поръчителя ми да направи молба за премахване на запора от него, при условие, че аз работя, защото иначе се получва на практика, че аз плащам много повече от това което е предвидено в закона, а именно 1/4 като съм без деца и получавам минимална заплата?

Да уточня, поръчителят ми получи запора, когато бях временно безработен, а сега съм работещ.Отговори

 • Здравейте,
  Няма никакво основание да бъдет вдигнат запорът на заплатата на поръчителя Ви.
  Ако нямате възможност да му давате тези 120 лв. на ръка, просто спрете да му ги давате, законът не Ви задължава да го правите.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • Е да верно закона няма право да ме задължи да му ги давам!Тои има право да предяви регресен иск срещу мене след като изплати задълженията ми но пък си създавам един враг във негово лице!!Питам защото маика ми имаше същия казус но тя се разбра със съдия изпълнителя да махне запора от поръчителя и като маика ми да внася пари по банковата сметка на съдия изпълнителя!!Странно сигурно съдия изпълнителя е бил във добро настроение за да се съгласи на такава отстъпка:)
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->