Адриан Огнянов Адриан Огнянов Охранител

Запор на сметка при получаване на заплата от физическо лице



Здравеите,


Около 7-8 януари ми направиха запор на картата, по която получавам трудовото си възнаграждение. Отидох веднага при съдия изпълнител и обясних на неговите служители каква е ситуацията. Оказа се, че запорът е направен от банката и затова картата ми е на отрицателен баланс. Служител на въпросния съдия изпълнител ми каза, че трябва да представя бележка от банката, че по тази банкова сме ми превежда заплатата. Написах молба до съдия изпълнителя да ми се махне запора на картата, за да мога да получавам отстатъка от трудовото си възнаграждение. Служителят на съдия изпълнителя ми каза, че до 2-3 дена ще се разгледа молбата ми. Изчаках до към 18 януари, като проверявах картата дали са я оправили - продължаваше да си е така със отрицателен баланс. Отидох пак при съдия изпълнителя, като пак им обясних проблема. Сега измислиха някаква бележка да им представя от работодателя, че трудовото ми възнаграждение минава по тази банкова сметка. Свързах се със счетоводството, където работя и им обясних за проблема. Отговориха ми че няма как да изпратят такава бележка, защото заплатата ми я внася физическо лице а не фирмата за която работя.

Работодателя не иска да представи такава бележка, защото нямало как да стане, а от друга страна съдия изпълнителят не отстъпва и не ми оправя картата. Какво мога да направя?



Отговори

 • Обжалвайте...
 • Мерси за отговора!!Къде трябва да я подам тази жалба във съда или във кантората на Чси??И ще трябва ли да плащам някакви пари за пускането на тази жалба??
 • Искам да питам още нещо дали съм изтървал срока за подаване на тази жалба и какъв е тои??
 • Здравейте,
  Жалбата се подава до Окръжния съд чрез ЧСИ. Т.е. трябва да я входирате при ЧСИ и той ще я препрати на съда.
  Таксите са:
  - 15 лв. - държавна такса, платима по сметка на Окръжния съд;
  - 10 лв. без ДДС - такса за ЧСИ за копие от делото;
  - 10 или 20 лв. без ДДС - такса за ЧСИ за изпращане на съобщение до взискателя за жалбата.
  Възможно е ЧСИ да Ви начисли и ДДС върху своите такси.
  Срокът е седемдневен и тече от узнаване на запора.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • Мерси много!!Незнам мисля че съм изтървал сроковете все пак ще пробвам!!А мога ли да съдя съдия изпълнителя за нанесени вреди от него със това забавяне и разиграване мисля че се казваше неимуществени вреди причинени от съдия изпълнителя???Таксите при входиране на жалбата ли се заплащат?
 • Здравейте,
  Можете да съдите ЧСИ, но е малко вероятно да спечелите дело за неимуществени вреди. Много по-вероятно е да спечелите делото, ако го заведете за имуществени вреди, представляваща удържания Ви несеквестуруем доход.
  Най-добре е да не внасяте такса на първо време, съдебния изпълнител ще Ви укаже какви такси да платите.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • Хахаха да това имах предвид за имуществените вреди които тои ми причинява със забавянето си!Във жалбата трябва ли да посочвам това че претендирам да ми се платят имуществени вреди причинени от съдия изпълнителя?И трябва ли да посочвам някаква сума доказателства или съда преценява каква е вредата нанесена ми от съдия изпълнителя?Значи общо взето тои си пасува и като си незаинтересуван ако мине номера.Това е много изгоден номер във нашата държава като не си знаеш правата да те правят на балама!Както е приказката прост народ наи лесно се управлява:(
 • Здравейте,
  Тъй като въпросите Ви станаха доста, а материята не е лесна, най-добре е да се обърнете към адвокат, който да Ви съдейства при изготвяне на жалбата и евентуалната искова молба.
  Поздрави,
  Йордан Костов
 • Мерси!!
 • Значи просто съм потресен от законите на тази държава и наглостта на служителите на съдии изпълнителите!!Подадох жалба във кантората нА Съдия изпълнителя които ми прави запор на несеквестеруемия доход които получавам по банкова сметка!!Входирах жалбата със печат от кантората естествено си направих и копие на жалбата също със входящ номер!!Днеска ми се обажда служителка от кантората като ми казва да отида да подпиша някаква бележка!!Служителите на съдията ме посрещат като ми вадят някакви документи карат ме да ги преразгледам и подпиша!!Бях учуден че на документите цялата такса излиза около 140-150 лева само хонорара на съдия изпълнителя беше към 74 лева!!Поисках да взема документите и да ги праразгледам казаха ми не на място чети и подписваи или отказваш ако откажеш ще отбележим че си отказал!!Наглост до безобразие естествено че отказах да се подписвам за такива суми!!Казах им че ще подам молба до окръжния съд жалбата ми да бъде насочена ако ме шикалкавят и надминат срока!!Това е дами и господа безаконието се стеле над нашата скапана държава по скоро няма никаква държавност и никакви правила не се зачитат!:(
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->