Иван Иванов Иван Иванов Ситемен администратор

Болничен при двама работодателиРаботя при двама работодатели. Не искам първият работодател да научава, че имам втори трудов договор. При вземане на болничен съм длъжен да посоча работодателите, при които се осигурявам. Не изпълнявам това задължение и ми издават само един болничен. Вторият работодател няма нищо против, че отсъствам и не иска да ми пусне неплатен отпуск за периода. НОИ ще видят проблема и ще откажат да изплатят болничния, което също е ОК за мен, не държа да получа обезщетение.

НОИ до кого праща уведомителни писма за възникнали проблем и отказа да изплатят болничния? До мен, до първия работодател, до втория работодател, до двамата работодатели или до всички?

Ако вся пак втория работодател ме пусне в неплатен отпуск за същия брой дни колкото е болничния, някъде посочва ли се кои са тези дни или само попълва декларация за броя дни в осигуряване и НОИ сравняват дните в осигуряване при двамата работодатели?

Имате ли други идеи как да избегна подобна ситуация?Отговори

  • Здравейте,

    Не виждам проблем да поискате да ви бъдат издадено два болнични листа за двамата работодатели. Всеки от болничните представяте на съответния работодател а той го представя в НОИ. По този начин информация между двамата работодатели не се обменя и никой няма да разбере, че работите на две места.

    Поздрави
  • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->