Julia Petrova Julia Petrova Потребител

Начисляване на прослужено времеИмам педагогическо образование. Работила съм 22 години като учител. Освен това имам стаж и като работник. Започнах работа като чистачка в едно училище и там не ми начисляваха трудовия стаж като учител. Прослуженото време беше само 3 години (тези години, в които не съм била учител). Правилно ли е това? Не би ли трябвало общия ми трудов стаж да е 25 години?Отговори

 • Здравейте,
  за придобит трудов стаж и професионален опит се зачита трудовия стаж за времето, през което работникът или служителят е работил и продължава да работи в предприятието, в т.ч. на различни работни места и длъжности.
  При определяне размера на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит работодателят отчита и трудовия стаж на работника или служителя, придобит в друго предприятие на същата, сходна или със същия характер работа, длъжност или професия.
  В този случай ако училището, в което работите в момента не е същото, в което сте работила като учител, то работодателят не е задължен да включи този стаж тъй като работата не е със същия характер.

  Поздрави,
  Венцислав Колев
 • Благодаря Ви!
 • Здравейте!
  От началото на годината работя по Европейски проект. Първоначално работодателят ми предостави трудов договор за период от три месеца. Впоследствие сключваме с него Допълнително споразумение също за по три месеца. Такива са указанията на координатора.
  Въпросът ми е следния: с ТЕЛК решение съм и при евентуално съкращение защитена ли съм, необходимо ли е Работодателят ми да иска разрашение или становище от Инспекцията по труда.
  Благодаря предварително за отделеното време! Успешен ден!
  С поздрав: Иванова
 • За да коментирате е нужно да сте регистриран в системата

-->